Maartje & Kine

Maartje en Kine ontmoetten elkaar op station Delft in de winter van 2012. Kine kwam net van het conservatorium in Noorwegen en sprak gebrekkig Nederlands. Maartje kan de eerste ontmoeting niet goed meer herinneren maar zegt dat het onvergetelijk was.

Hun eerste optreden was op de Roodharigendag. Omdat de tekstschrijver had afgezegd, schreven ze hun eerste tekst op het onvolprezen ‘Meisjes met rode haren’. Het publiek sprak van een ‘best aardig’ optreden.

De eerste betaalde opdracht kwam in de winter van 2013. Maartje kon niet geloven dat ze betaald kreeg om te spelen. Zes middagen speelden ze liedjes op een plein in Den Bosch en droegen afgeknipte handschoentjes tegen de kou. Regen liep onder de stoelen door. Van hun eerste loon kocht Kine een knalgele jas. Maartje had een langdurige verkoudheid en kocht zakdoekjes.

In augustus speelden Maartje en Kine in een bomvolle tent op Lowlands. Het optreden was een onverwachts succes, en Maartje en Kine gingen touren met hun eerste theaterprogramma ‘Vreemd Folk’. De tour liep goed; er vielen zelfs vier mensen flauw. Volgens Kine kwam dat vooral door overmatig gebruik van de rookmachine. De onervaren technicus wist van niets. Daarna volgden twee nieuwe theatershows in rap tempo: ‘De Goldberg Machine’ en ‘Vibrato’. Hun roem was hen inmiddels vooruit gesneld en de zalen werden steeds voller en groter.

Inmiddels zijn Maartje & Kine een begrip binnen de cabaretwereld met optredens bij Oerol, Lowlands, DWDD, Podium Witteman, Concert at Sea, Uitmarkt, Zwarte Cross en Top 2000 agogo. Je kan ze kennen van hun dagelijkse odes bij Opium op Oerol of hun maandelijkse muzikale bijdrages over het nieuws bij Giel Beelen en bij Gijs 2.0 op Radio 2.

Een vierde theatershow staat op stapel. Vanaf september 2019 in het theater: Hoge Noot! Check de speellijst!