Nieuws

LOWLANDS // JULIET

Deze zomer op Lowlands in de Juliet!

Eurovision song festival – ode aan tix

We mochten een ode zingen voor de Noorse inzending van het songfestival TIX, en zijn reactie is onbetaalbaar! Vanavond in Volgspot op radio 5. ❤️

Deurmatconcerten voor Binnenblijvers!

Vanaf maandag 17 mei tot 4 juni trekken we door het land met Deurmatconcerten voor Binnenblijvers: miniconcerten voor de thuisblijvers en thuiswerkers, die inmiddels al ruim een jaar video-callen in colbert en pyjamabroek. Ken jij iemand die na dit rare coronajaar écht een steuntje in de rug kan gebruiken, meld hem of haar gratis aan via deze link.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het Kickstart Cultuur Fonds. Wil je dit project steunen? Een fooi geven kan ook!

DOCU OP NPO3

Dank jullie wel voor alle mooie en ontroerende reacties op onze film ❤️.
De hele productie was nooit zo mooi geworden zonder de brilliante regisseur Marcel de Vre, het camerawerk en geluid van Willem Bouwens, het vertrouwen van Oscar van der Kroon, het artwork van Frank Jockin, muziekproductie van Coen Witteveen en de audionabewerking en kleurcorrectie van Gooi en Vecht Studio.

Sliep je al gisteravond? Kijk de hele docu terug via deze link!

Gratis Deurmatconcerten voor Binnenblijvers

Binnenkort trekken we door het land met zeventig Deurmatconcerten voor Binnenblijvers! Voor de thuisblijvers, die dagelijks tegen dezelfde witte muur aankijken. Voor de thuiswerkers, die inmiddels al ruim een jaar video-callen in colbert en pyjamabroek. Het zijn monotone dagen zonder collega’s of vrienden, zonder praatjes bij de koffiemachine of wedstrijdjes aan de tafeltennistafel. De thuiswerker is een expert geworden in Zoom en Teams, maar snakt naar menselijk contact. Zelfs bij de meest positieve mensen zakt de moed in de schoenen. Met de Deurmatconcerten voor Binnenblijvers willen we de leegte en eenzaamheid die ontstaan is bij de thuisblijver opvullen, juist op plekken waar je dit het minst verwacht en waar de behoefte groot is. Daarom cruisen we door het land in onze rijkelijk versierde tourbus om zoveel mogelijk thuisblijvers  te verrassen met kleine deurmatconcerten. We trekken de achterklep open en spelen!  In Vinexwijken, op voetbalvelden en voor de deur van appartementencomplexen. Ken jij een thuiswerker, thuisblijver of binnenzitter die na een lang corona-jaar een gratis deurmatconcert van ons verdient? Laat ons weten waarom en geef ze hier op!

SPEELBEESTEN

Ons programma “Hoge Noot” moeten we helaas uitstellen tot januari 2022 door deze gekke tijden. Maar niet getreurd!

Zodra we weer mogen staan we tot en met december 2021 in theaters met SPEELBEESTEN – een 100% corona-proof voorstelling met nummers die we tijdens de lockdown en in Noorwegen schreven! Er worden continu data aan de tour toegevoegd dus houd onze speellijst in de gaten of abonneer op onze nieuwsbrief voor een update

Miniconcerten voor alleenstaanden, alleengaanden en andere nabestaanden van 2020

In de donkerste dagen voor kerst en oud en nieuw cruisten we door het land in ons rijkelijk versierde kerstbus vol instrumenten en speelden we in totaal 72 miniconcerten voor ‘Alleenstaanden, Alleengaanden en Andere Nabestaanden van 2020’.

Geïnspireerd door de Noorse traditie van ‘julehygge’, oftewel ‘kerstgezelligheid’ wilden we de leegte en eenzaamheid die door het coronavirus ontstond opvullen. We zochten de plekken op waar het gevoel van de feestdagen ver te zoeken was: in een jaren ‘70 vinexwijk, een wasserette of in een gevangenis. We zongen voor de mannen op de autosloop, in het dierenasiel, voor kroegeigenaren in hun lege kroeg en voor mensen die een dierbare hadden verloren dit jaar.

Negen miniconcerten zijn hier terug te kijken.

Adventskalender kleine komedie

De adventskalender van @dekleinekomedie is een groot succes met ruim anderhalf miljoen views! Vandaag gaat ons luikje open. Luister hier ons speciale corona-kerstlied!